2 февр. 2015 г.

Херсонскому областному лесхозу придется ответить

Активисты общественной инициативы по защите от уничтожения Цюрупинского наибольшего в мире искуcственного леса «Лес Людей» подали запрос на доступ к публичной информации в Херсонское областное управление лесного и охотничьего хозяйства (ХОУЛОХ).

Основа запроса:
- кто и на каком основании проводит вырубку лесных насаждений возле поселка Нечаево,
- дислокация и время вырубки,
- копии актов обследования насаждений леса.
Запрос был передан 26.01.2015 в канцелярию ХОУЛОХ. Нас заверили, что ответ поступит в течении 5 дней.


Мы очень надеемся, что предоставленная информация будет полной и соответствовать поставленным вопросам. Ответ ожидается со дня на день.

Фото письма и текст ниже



Розпорядник інформації
Херсонського обласного управління
лісового й мисливського господарства
начальник управління
Михайленко В.Д.
м. Херсон  вул. Полякова, 2
тел.(0552) 26-29-87
khelis@rambler.ru
   

ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ
У зв’язку з тим, що на території лісового масиву Цюрупинського району, біля с. Нечаєво протягом останнього року під виглядом санітарної чистки постійно відбувається процес вирубування здорової деревини, що вже сьогодні призводить до знищення значної території живого лісу.

Враховуючи те, що місцеві лісні насадження є не тільки природним пам’ятником та являють собою найбільший штучний ліс у світі, але й виконують ґрунтозахисні, та санітарно-гігієнічні функції (здійснюють захист прилеглих територій від наступу пісків та піщаних бурь).

Відповідно до закону України від 13.01.2011 № 2939-VІ «Про доступ до публічної інформації» просимо надати наступну інформацію:

Перше. Інформацію щодо того, скільки спеціальних дозволів на проведення рубок було видано у 2014 році. Надати інформацію щодо дат видачі, суб’єктів та об’єктів видачі, а також зазначити типи рубок, на які були видані відповідні дозволи, в інформації по 2014 року зазначити терміни проведення рубок та локації із зазначенням загальної площі здійснення рубки.

Друге. Інформацію щодо плану видачі спеціальних дозволів на проведення рубок у 2015 році із зазначенням типу рубок, а також термінів проведення рубок та їх локації із зазначенням загальної площі здійснення рубки.

Третє. По кожній здійсненій рубці у 2014 році надати копії комплектів лісогосподарської документації (план лісової ділянки з її геодезичною зйомкою, перелікової відомості дерев, відомості матеріально-грошової оцінки лісосіки, технологічної карти розробки лісосіки). У разі проведення санітарної рубки – копію акту санітарного та лісопатологічного обстеження насадження, відомість переліку ділянок, що потребують проведення суцільних санітарних рубок, відомість переліку та картки пробних площ, закладених на ділянках, відповідний облік заготовленої деревини, а також копію відповідного акту, який складається уповноваженими посадовцями лісгоспу, які оглядають кожне місце рубки.

Четверте. По кожній здійсненій рубці у 2014 році надати інформацію щодо організації, яка безпосередньо виконувала ці заходи – надати відомості щодо правового документу, по якому організація здійснювала рубку, а також надати інформацію безпосередньо про організацію (назва, ПІБ керівника, час реєстрації, основні види діяльності, досвід у здійсненні рубки лісових масивів). Також надати інформацію щодо того, хто здійснював контроль над проведенням вирубки від управлінням лісового й мисливського господарства (чи від іншої профільної структури).

П’яте. По кожній здійсненій рубці у 2014 році надати інформацію щодо того, куди саме вивозиться заготовлена і не окорована деревина, яка з’являється в наслідок рубок.

Шосте. По 2014 року зазначити кожний випадок здійснення рубки, яка відбувалась в результаті пошкодження лісового масиву пожежею – термін проведення рубки, її локація та загальна площа рубки (обов’язково зазначити через якій термін після гасіння пожежі здійснювалась рубка).

Запитувану інформацію просимо надати у визначений законом термін на поштову адресу:

26  січня 2015 року       

К заявлению был приложен список из 48 жителей города Цюрупинск

Комментариев нет:

Отправить комментарий