28 янв. 2015 г.

Херсонскому губернатору отправлен запрос: кто и на каком основании рубит Цюрупинский лес

Активисты по защите самого большого искусственного леса в мире, цюрупинской инициативной группы «Лес Людей»  воспользовались своим законным  правом на доступ к публичной информации, чтобы прояснить ситуацию вокруг вырубки искусственного леса.  26 января 2015 года, около 13 часов, в канцелярию главы Херсонской государственной администрации был передан запрос на информацию о том,  в каком состоянии находится лесное хозяйство области, кто за него отвечает, кто и на каком основании производит вырубку деревьев. Установленный законом срок ответа – 5 дней.

Фото письма и текст ниже.



Розпорядник інформації
Голова Херсонської обласної державної адміністрації
Путілов А.С.
м.Херсон,  площа Свободи, 1
(0552)  42-40-50
kanc@oda.kherson.ua

ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ

У зв’язку із тим, що на території лісового масиву Цюрупинського району, біля с. Нечаєвє протягом останнього року під виглядом санітарної чистки постійно відбувається процес вирубування здорової деревини, що вже сьогодні призводить до знищення значної території живого лісу.

Враховуючи те, що місцеві лісні насадження є не тільки природним пам’ятником та являють собою самий великий штучний ліс у світі, але й виконують грунтозахисні, та санітарно-гігієнічні функції (здійснюють захист прилеглих територій від наступу пісків та піщаних бур).

Відповідно до закону України від 13.01.2011 № 2939-VІ «Про доступ до публічної інформації» просимо надати наступну інформацію:

Перше. Інформацію щодо загальної площі лісових масивів (лісових ресурсів) Херсонської області, які підпадають під дію державної політики України у галузі лісового господарства (з розподіленням, згідно затвердженої територіальної локації) станом на перше січня з 2010 – по 2015 роки (інформація надати по кожному із п’яти років).

Друге. Інформацію, щодо спеціалізованих державних та комунальних лісогосподарських підприємств, яким були надані ліси та землі лісогосподарського призначення Херсонської області для ведення лісового господарства у постійне користування:
-    копії відповідних рішень органів виконавчої влади або місцевого самоврядування;
-    перелік відповідних підприємств із зазначенням ареалу відповідальності (загальні площі лісів та їх локації).

Третє. Інформацію щодо того, скільки спеціальних дозволів на проведення рубок було видано у 2014 році. Надати інформацію щодо дат видачі, суб’єктів та об’єктів видачі, а також зазначити типи рубок, на які буди видані відповідні дозволи. В інформації по 2014 року зазначити терміни проведення рубок та локації із зазначенням загальної площі здійснення рубки.

Четверте. Інформацію щодо плану видачі спеціальних дозволів на проведення рубок у 2015 році із зазначенням типу рубок, а також термінів проведення рубок та локації із зазначенням загальної площі здійснення рубки.

П’яте. По кожній здійсненій рубці у 2014 році надати інформацію щодо організації, яка безпосередньо виконувала ці заходи, а також надати інформацію щодо того, куди саме вивозиться деревина, яка з’являється в наслідок рубок.

Запитувану інформацію просимо надати у визначений законом термін на поштову адресу
26 січня 2015 року

К заявлению был приложен список из 48 жителей города Цюрупинск

Комментариев нет:

Отправить комментарий